6 redenen om te starten met ecologisch schoonmaken

Heb je al eens nagedacht over groen schoonmaken, maar weet je niet waarom het net beter is dan schoonmaken met traditionele producten ? Ontdek 6 goede redenen om vandaag de overstap te maken.

Maak uw huis veiliger

Waarschuwing! Brandbaar! Toxisch! Met labels als deze op sommige conventionele reinigingsproducten, krijg je een redelijk goed idee dat ze niet echt zo veilig zijn. Vele chemicaliën (bijvoorbeeld chloor en ammoniak) kunnen, wanneer ze met elkaar worden gemengd, ronduit gevaarlijk zijn.

Kleine kinderen en huisdieren zijn bijzonder kwetsbaar vanwege de hogere blootstellingsniveaus. Dus, minimaliseer uw risico met groene schoonmaakproducten die niet giftig of gevaarlijk zijn!

Bescherm uw gezondheid

Voel je beter met ecologische schoonmaakproducten – letterlijk. In tegenstelling tot conventionele reinigingsproducten, brengen ecologische producten heel wat minder schade toe aan uzelf, uw gezin of uw huisdieren. Symptomen zoals hoesten, niezen, huiduitslag, hoofdpijn en meer kunnen “op mysterieuze wijze” verdwijnen zodra u stopt met het gebruik van giftige schoonmaakmiddelen.

Aangezien veel gevaarlijke chemicaliën in conventionele producten carcinogeen, neurotoxisch, mutageen of teratogeen zijn, is het absoluut de moeite waard om deze in de kast te laten staan ten gunste van natuurlijke ecologische reinigingsproducten.

Zuiver de lucht in huis

Wist u dat het gebruik van conventionele schoonmaakproducten binnenshuis kan bijdragen aan een hogere vervuiling dan buitenshuis? Vluchtige organische stoffen (VOC’s), die zijn geassocieerd met tal van gezondheidsproblemen, zoals schade aan de lever, nieren en het centrale zenuwstelsel, komen vrij wanneer producten worden gebruikt en kunnen ook lang na gebruik in de lucht blijven hangen.

Help het milieu

Wanneer u ervoor kiest ecologische schoonmaakproducten te gebruiken, beschermt u ook het milieu. Producenten van ecologische producten dragen het cradle to cradle principe hoog in het vaandel en kiezen voor duurzame duurzame productieprocessen en natuurlijk afgeleide, veilige, niet-toxische en biologisch afbreekbare ingrediënten die geen negatieve invloed hebben op het milieu.

Aan de andere kant bevatten sommige conventionele reinigingsproducten ingrediënten die giftig, gevaarlijk, niet-biologisch afbreekbaar en van niet-hernieuwbare bronnen zoals aardolie zijn, dus hebben ze een negatief effect op de ecosystemen van de aarde.

Maak het schoonmaken gemakkelijker

Het is veel gemakkelijker om een ​​paar producten te hebben die voor uw algemene reinigingsbehoeften zorgen dan een heel arsenaal aan toxische producten. Ecologische producten zijn zacht in gebruik, en zo ook geschikt voor tal van delicate oppervlakken.

U kunt vaak meerdere schoonmaakwerkzaamheden in uw huis uitvoeren zonder van product te wisselen.

Word een groen rolmodel

Zodra u begint met het gebruik van milieuvriendelijke, groene schoonmaakproducten en -hulpmiddelen en ziet hoe goed ze werken, zullen anderen dit waarschijnlijk volgen. Wees niet bang voor ecologisch schoonmaken thuis of op kantoor. Hoe meer mensen hiermee aan de slag gaan, des te  gezonder de planeet! En u heeft hier meteen het goede voorbeeld mee aan uw kinderen !

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *